Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Θυμήθηκε πως είναι να χάνει ο ΑΟ Πλαγιάς. 2-0 στον Ωρωπό.

Φωτό: www.prevezasports.gr
   Θυμήθηκε τι γεύση έχει η ήττα ο ΑΟ Πλαγιάς στον αγώνα με τον Ωρωπό για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 23 Νοέμβρη στον εντός έδρας αγώνα εναντίον του Αμβρακικού. Δυο μήνες δίχως ήττα που κράτησαν ψηλά την ομάδα μας στην κατάταξη αλλά και έδωσαν και έναν αέρα 5 βαθμών από τον 6ο, διαφορά που διατηρήθηκε μετά και το πέρας της αγωνιστικής. Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτή είναι η πρώτη ήττα του ΑΟ Πλαγιάς σε εκτός έδρας παιγνίδι για τη φετινή περίοδο.
Φωτό: www.prevezasports.gr
   Στον Ωρωπό τώρα, σε ένα πολύ όμορφο και σύγχρονο γήπεδο όσον αφορά το τεραίν με τον πλαστικό τάπητα, ο ΑΟ Πλαγιάς εισήλθε με μόλις 12 παίκτες και τον προπονητη 13. Τα έχουμε συνηθίσει αυτά στην Πλαγιά όμως και δεν μας κάνουν μεγάλη εντύπωση. Πονοκεφάλιαζε λοιπόν ο Νίκος Κωσταράκης για το σχήμα που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στις αναμενόμενες απουσίες προστέθηκαν και δύο ξαφνικές. Ο λόγος για τους αδερφούς Μωραΐτη που έμειναν στην Πλαγιά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έτσι ο χώρος του κέντρου έμεινε έρμαιο αν προσθέσουμε και τη μεταφορά του Παξινού στα μετόπισθεν και στη θέση του σέντερ μπακ.
Φωτό: www.prevezasports.gr
   Η εντεκάδα ήταν: Καταγής, Κοκκόλης, Βερύκιος, Μπουρδάρας, Κατσαβριάς, Παξινός(C), Σταμουλάκης, Σταμουλάκης Γ, Φραγκολιός, Περιστέρης και Πετρουλής.
Φωτό: www.prevezasports.gr
   Πολύ φτωχό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, με την Δόξα Ωρωπού να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μη μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Ο ΑΟ Πλαγιάς έχασε από νωρίς το παιγνίδι του κέντρου, με τους Μπουρδάρα και Σταμουλάκη Γ. να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να περάσουν την μπάλα μπροστά ή να κρατήσουν και να την κυκλοφορήσουν. Παιγνίδι κακής ποιότητας από την ομάδα μας που στο τέλος του αγώνα είχε μόλις 2-3 τελικές προσπάθειες και μια καλή ευκαιρία. Στο πρώτο ημίχρονο μια καλή φάση για τους γηπεδούχους από δεξιά, όταν ο Κοκκόλης θα κόψει τελευταία στιγμή παράλληλη πάσα-μισό γκολ, των επιθετικών του Ωρωπού.
   Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Δόξας πίστεψε πως μπορεί να πάρει το παιγνίδι και μπήκε αποφασιμσένη στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 50' επιθετικός της Δόξας, Μπρούβας θα κερδίσει τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και χωρίς κόπο θα πλασάρει τον Καταγή.
   Λίγα λεπτά μετά στο 58' ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για τον Ωρωπό, θα εκτιναχθεί ο Καταγής και θα διώξει σε κόρνερ με τ' ακροδάχτυλα. 
   Μοναδική καλή ευκαιρία για τον ΑΟ Πλαγιάς το σουτ του Φραγκολιού στο 76' μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
Φωτό: www.prevezasports.gr
Φωτό: www.prevezasports.gr
   Η Δόξα Ωρωπού κυνήγησε και ένα δεύτερο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη και στο 87' ένα δυνατό σουτ από αριστερά κατέληξε ξυστά άουτ από το δοκάρι του Καταγή. Ότι όμως δεν έγινε στο 87' έγινε λίγο αργότερα 93ο λεπτό, όταν το αριστερό χαφ του Ωρωπού πλανήθηκε για λίγο στην πλευρά του, στη συνέχεια βγήκε στην πλάτη της άμυνας χωρίς μεγάλη δυσκολία και σέντραρε προς το πέναλντυ εκεί που ερχόταν από πίσω ο επθετικός της Δόξας Λυγκούρης για να γράψει το τελικό 2-0.
   Οδυνηρή ήττα που ελπίζουμε να μας δώσει δύναμη για τη συνέχεια και όχι να μας βάλει σε μπελάδες, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να δείχνει αρκετά δύσκολο.
  





ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:
 ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ - ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ           1-6
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ – ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                     0-3α.α
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ - Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ                  1-0
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣ.ΝΥΔΡΙΟΥ          1-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                         3-0  α.α
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ                    1-2
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ - Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ                                      2-0
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ - Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ                                    2-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19  ΑΓΩΝΕΣ)
1. ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ               49
2. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ            44
3. ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ   41
4. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                             40
5. ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ                                   36
6. ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ                               31
7. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                 31
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ                      27
9.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ                     26
10. ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ                       24
11. ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ                     21
12. ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ                                18
13. ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ                      14
14. ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ                    9
15. ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                        -
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ                -



 Η ΕΠΟΜΕΝΗ - 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 
Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 
ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣ.ΝΥΔΡΙΟΥ-ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ Β. 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 
Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ    3-0  α.α.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Νίκη για τον ΑΟ Πλαγιάς επί των Σφακιωτών, με φόντο την απονομή του περσινού τίτλου και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας!

   Απονομή του περσινού τίτλου από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣ κ. Καββαδά και τους κυρίους Μαυροκέφαλο και Τζίμα, είχε η προχθεσινή μέρα Σάββατο 18 Ιανουαρίου μαζί με την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος για την Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδος. Στο πρώτο σκέλος των εκδηλώσεων μίλησε ο κ. Καββαδάς
και ενημέρωσε άπαντες για τις νέες προσπάθειες που γίνονται από την ΕΠΣ, στη συνέχεια συνεχάρη την ομάδα του ΑΟ Πλαγιάς για την περσινή κατάκτηση του τίτλου και τέλος απένειμε αναμνηστικά μετάλλια στους παίκτες, όπως και την κούπα. Ακολούθησε η παρουσίαση της νέας εμφάνισης της ομάδας για τους εκτός έδρας αγώνες και σιγά σιγά όλοι άρχισαν να ετοιμάζονται για την αναμέτρηση.
   Όλα έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα ο ΑΟ Πλαγιάς θα κατάφερνε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης από τον ΠΑΣ Σφακιωτών που πραγματικά είχε ανάγκη περισσότερο αυτή τη νίκη, καθώς παλεύει να αποφύγει τη διαδικασία των play out. Όπως μας ενημέρωσε και ο κ. Καββαδάς οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι οι 2 τελευταίες απ' ευθείας και στη συνέχεια θα αγωνιστούν για την παραμονή οι ομάδες που θα βρίσκονται από την 10η θέση έως και την 14η, με τον υποβιβασμό 2 εξ αυτών ακόμα.




  Όπως είπαμε η νίκη ήταν αναμενόμενη, αν και η ομάδα της Λευκάδας ενισχύθηκε τη μεταγραφική
περίοδο του Ιανουαρίου και όπως ακουγόταν στους κύκλους των φιλάθλων της, ερχόταν για να πάρει κάτι, αν όχι τη νίκη. Βέβαια στην πράξη δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα καθώς ο ΑΟ Πλαγιάς ήταν απόλυτα έτοιμος γι' αυτό το ματς.
Ο Κοκκόλης κάνει το 1-0
   Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την κλασσική εντεκάδα με: Καταγή, Κοκκόλη, Βερύκιο, Πανταζή, Κατσαβριά, Παξινό(C), Περιστέρη, Μωραΐτη Ι, Σταμουλάκη, Μωραΐτη Β. και Φραγκολιό.
   Στα πρώτα λεπτά η ομάδα των Σφακιωτών έδειξε να είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της καθώς η λειτουργία της σε όλες τις γραμμές δεν επέτρεψε τον ΑΟ Πλαγιάς να δημιουργήσει κάτι, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνη. Στη συνέχεια η ομάδα μας άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο και να δημιουργεί ευκαιρίες, με πρώτη αυτή του Περιστέρη στο 12ο λεπτό, που βρέθηκε κοντά στο τέρμα από δεξιά, δοκίμασε ένα απ' ευθείας σουτ έπειτα από πάσα του Σταμουλάκη αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
   Στη συνέχεια μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Σταμουλάκη που θα βρεθεί εντός της μικρής περιοχής αλλά θα χάσει τον έλεγχο της μπάλας με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των Σφακιωτών να βγει και να μπλοκάρει, στο 17'.
   Στο 26ο λεπτό και ενώ η ομάδα μας συνέχιζε να πιέζει μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να πάρουνε ανάσα, ο Κοκκόλης σε μία κούρσα από δεξιά, θα γίνει αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Περιστέρη, θα μπει στη μικρή περιοχή και από πλάγια θέση θα κάνει του σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία της αντίπαλης εστίας, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τον ΑΟ Πλαγιάς μπροστά στο σκορ, 1-0.
   Οι Σφακιώτες έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν μέχρι εκείνο το σημείο και όποιες προσπάθειες έκαναν ήταν από εκτέλεση φάουλ που όμως δεν έδειξαν να ανησυχούν την άψογη για πολλοστή φορά άμυνα της ομάδας.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν σταμάτησε να κυνηγά και δεύτερο  σύντομο γκολ, (ποτέ δε σταματά) και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36' με τον Περιστέρη να βρίσκεται σχεδόν σε κενή εστία αλλά να μην μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να κυλήσει αργά στα χέρια του τερματοφύλακα.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας συνέχισε τις προσπάθειες να καθαρίσει το ματς και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Περιστέρη και πάλι από κοντινή θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Σαμολαδά στο 55' και στο 63'.
   Ενδιάμεσα, στο 58' ο Καταγής θα προσπαθήσει να μπλοκάρει μια ψηλή μπαλιά, αλλά η μπάλα θα του φύγει από τα χέρια, θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα την μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο, βάζοντας την ψυχή του καθενός στη θέση του.
   Η ομάδα των Σφακιωτών προσπάθησε με όποιο τρόπο μπορούσε να αντεπιτεθεί, να κάνει παιγνίδι, να δημιουργήσει, αλλά ο Μωραΐτης Ι. παρέδωσε μαθήματα στον χώρο του κέντρου για το ποια είναι η δουλειά ενός αμυντικού χαφ επιθετικά και αμυντικά.
   Η πιο σημαντική στιγμή του αγώνα για του φιλοξενούμενους ήρθε στο 64' όταν επιθετικός των Σφακιωτών θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας, τετ α τετ με τον Καταγή, αλλά εκείνος σωτήρια θα βρει την μπάλα στέλνοντάς τη σε κόρνερ.   
   Στο 70ο λεπτό είχαμε τον τραυματισμό του Πανταζή στο γόνατο και την αποχώρησή του από το ματς. Στη θέση του πέρασε ο Μπουρδάρας που αγωνίστηκε μπροστά δεξιά, με τον αρχηγό Παξινό να καλύπτει τη θέση του σέντερ μπακ.
   Εφτά λεπτά μετά, στο 77', ο Σταμουλάκης θα διπλασιάσει τα τέρματα του ΑΟ Πλαγιάς όταν η μπάλα σε διώξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα θα χτυπήσει επάνω του και θα καταλήξει στα δίχτυα.
   Στο 80' και πάλι ο Σταμουλάκης θα βάλει τέλος στο παιγνίδι καθώς με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στο "Γ" των φιλοξενουμένων γράφοντας έτσι το 3-0.
   Μοναδική αντίδραση των Σφακιωτών, ο τελευταίος σπασμός θα έλεγε κανείς πριν ξεψυχήσει, ήταν ένα καλό σουτ από αριστερά στο 86' που κατέληξε ελάχιστα άουτ.
   Μία ακόμα νίκη για την ομάδα μας που όπως κάθε χρονιά φορτσάρει τον Ιανουάριο και συνεχίζει σε τρομερό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας θα ταξιδέψει στον Ωρωπό για να αντιμετωπίσει τη Δόξα, ελπίζοντας πάντα και πιστεύοντας στη νίκη!









                   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 3-0
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0 αα
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 2-0
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 3-2

ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ - ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ 3-0
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 2-0
ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 3-0
ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 4-0




 Βαθμολογία(Σε 17 αγώνες)
1. ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 46
2. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 41
3. ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  40
4. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 37
5. ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 36
6. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 31
7. ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ 28
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 25

9.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ 23
10. ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ 21
11. ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 20
12. ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ 18
13. ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 14
14. ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 6
15. ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 3
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ -



 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ- ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ-ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ- ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ




    Η Γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου όπου και ο ΑΟ Πλαγιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μια πραγματικά οικογενειακή συνάντηση στο καφέ του Βερύκιου. Ο τυχερός δεν ήταν άλλος από τον προπονητή μας Νίκο Κωσταράκη που πραγματικά άξιζε αυτή την ελάχιστη επιβράβευση καθώς εδώ και 2 χρόνια είναι ο αφανής Ήρωας αυτής της ομαδικής προσπάθειας. Να τον συγχαρούμε λοιπόν και να τον ευχαριστήσουμε για όλα, αλλά και να του ευχηθούμε όπως και σε κάθε μέλος της ομάδας, σε κάθε φίλαθλο και συγχωριανό μας, χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!   










  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Εύκολο απόγευμα για τον ΑΟ Πλαγίας, 0-8 τον Άρη Πρέβεζας!

   Ένα εύκολο απόγευμα είχε ο ΑΟ Πλαγιάς το Σάββατο απέναντι στο ουραγό της βαθμολογικής κατάταξης Άρη Πρέβεζας, για την 16η Αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νίκη αναμενόμενη απ' όλους καθώς ο αντίπαλος μέχρι τώρα έχει μόνο ήττες. Με πρωταγωνιστή τον Περιστέρη που πέτυχε τρία αργεντίνικα γκολ, κυρίαρχο του κέντρου τον Μωραΐτη Ι, και τον Καταγή απλό θεατή, ο αγώνας εξελίχθηκε σε έναν υγιή απογευματινό περίπατο.
    Ο Νίκος Κωσταράκης δεν είχε στη διάθεσή του για αυτόν τον αγώνα τον αρχηγό Ν. Παξινό που έμεινε στην Πλαγιά λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Έτσι το περιβραχιόνιο πέρασε στο Σταμουλάκη. Οι εντεκα που ξεκίνησαν ήταν οι: Καταγής, Κοκκόλης, Βερύκιος, Πανταζής, Κατσαβριάς, Σταμουλάκης Γ, Περιστέρης, Μωραΐτης Ι, Σταμουλάκης(C), Μωραΐτης Β, και Μπουρδάρας.
   Η ομάδα μας μπήκε χαλαρά στο ματς, χωρίς την απαραίτητη σοβαρότητα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν παιγνίδι στα πρώτα λεπτά και να βρεθούν κοντά στην εστία του Καταγή, χωρίς να καταφέρουν τελικώς να δημιουργήσουν σοβαρό κίνδυνο.
   Όλα αυτά βέβαια δεν κράτησαν πάνω από 15 λεπτά, γιατί σε εκείνο το σημείο ο Σταμουλάκης έπειτα από αντεπίθεση, με κανονιά από τα 35 μέτρα έβαλε μπροστά τον ΑΟ Πλαγιάς.
   Το 0-2 δεν άργησε να έρθει, καθώς πέντε λεπτά μετά, στο 20', ο Μωραΐτης Β. θα βρεθεί μέσα στην περιοχή από αριστερά, έπειτα από την ιδανική πάσα του Βερύκιου, θα δοκιμάσει το σουτ, ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα διώξει σε πρώτη φάση, αλλά ο Μουρδάρας που καραδοκούσε θα πλασάρει σε κενή εστία για να διπλασιάσει το σκορ.
   Στο 27' είχαμε ένα δοκάρι του Μωραΐτη Β. μετά από σουτ πάνω απ' τη γραμμή της περιοχής, και στο 36' τον Μπουρδάρα να χάνει μοναδική ευκαιρία, καθώς πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο της μπάλας και δοκίμασε σουτ σε δεύτερο χρόνο, όταν είχε κλειστεί από τους αμυντικούς.
   Μέχρι το 45' ο ΑΟ Πλαγιάς είχε τον πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού, χωρίς όμως καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή, που είχε σαν αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
   Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Με τον αέρα του νικητή ο ΑΟ Πλαγιάς νίκησε κατά κράτος την αντίπαλη άμυνα και παραβίασε έξι φορές την εστία της. Πρωταγωνιστής αυτής της μεταμόρφωσης ο... Μεσι-στέρης (Περιστέρης), ο οποίος πήρε το παιγνίδι πάνω του και προσέφερε θέαμα και όμορφα γκολ. 
   Στο 50' λοιπόν ο Περιστέρης έπειτα από πάσα του Μωραΐτη Β, θα βρεθεί μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα από την αριστερή πλευρά, θα τον ντριμπλάρει συγκλίνοντας προς τα μέσα, στη συνέχεια θα κάνει το ίδιο στον αμυντικό που βρέθηκε πάνω στη γραμμή και πλασάρει ανενόχλητος γράφοντας το 0-3.
   Στο 59ο λεπτό σε μια παρόμοια φάση, ο Περιστέρης και πάλι θα βρεθεί τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, κατά μέτωπο αυτή τη φορά, θα προσπαθήσει να τον ντριμπλάρει και πάλι, αλλά ο τερματοφύλακας θα πέσει και θα κλείσει τη γωνία του, μην αφήνοντας ελεύθερο πεδίο. Ο Περιστέρης θα ντριμπλάρει για άλλη μια φορά τον τερματοφύλακα, από την αντίθετη πλευρά με αποτέλεσμα να τον αδειάσει και να κάνει το 0-4 σε κενό τέρμα.
   Το 0-5 ήρθε από τον Μωραΐτη Β. στο 67' με σουτ από την περιοχή του πέναλντι.
   0-6 και χατ τρικ από τον Περιστέρη στο 75' μετά από κοντινό σουτ στην κλειστή γωνία.
   Στο 81' ο Περιστέρης το σλάλομ ανάμεσα από αντιπάλους, θα βγάλει έξοχη πάσα στον Μωραΐτη Β. και αυτός από κοντά θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 0-7.
   Τελικό σκορ 0-8 από τον Κοκκόλη, ο οποίος έπειτα από μία κούρσα, θα βρεθεί από δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, θα κάνει ένα άπιαστο σουτ και η μπάλα θα καρφωθεί στην απέναντι γωνία μην αφήνοντας κάποιο περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Άρη.
   Αγωνίστηκαν επίσης οι Φραγκολιός έναντι του Σταμουλάκη Γ. και Πετρουλής αντί του Μπουρδάρα.
   Εύκολη ποδοσφαιρική Κυριακή για τον ΑΟ Πλαγιάς, που τον έφερε ένα βαθμό κάτω από την 4η θέση μετά και από το τρίτο συνεχόμενο ατυχές αποτέλεσμα του Παλλευκάδιου, ο οποίος ηττήθηκε στην έδρα του Αργάγγελου με 1-0.

    Επόμενος αγώνας με τον ΠΑΣ Σφακιωτών στην Πλαγιά. Όλοι στο γήπεδο!!!!!!



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ης Αγωνιστικής

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ – ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-3α.α
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ - ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 4-0
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ7-0
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ 1-0
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ - ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 1-0
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 0-8
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ - ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1-1
ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 1-4




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ   43 
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ   41
3.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  37
4.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ   34
5.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ    33
6.ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   28
7.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  28   
8.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 24
9.ΠΑΣ  ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ  21   
10.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ   20 
11. ΘΡΙΑΜ ΛΟΥΡΟΥ  20
12.Α.Ο. ΜΥΤΙΚΑ 15   
13.ΔΟΞΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ   14
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  6 
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   0 
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Με νίκη ο ΑΟ Πλαγιάς το 2014. Επιβλήθηκε του Νυδριού με 2-1.

    Άλλο ένα πραγματικό ντέρμπυ παρακολούθησαν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του ΑΟ Πλαγιάς, εκεί όπου η ομάδα μας αναμετρήθηκε με τις Ελπίδες/Οδυσσέα Νυδριού. Ματς για την τελευταία -15η- αγωνιστική του 1ου γύρου και μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
   Πολύς κόσμος στο γήπεδο, φίλαθλοι κι από τις δυο πλευρές με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη όσο τίποτε άλλο. Οι Ελπίδες για να μείνουν στο κυνήγι του τίτλου και οι γηπεδούχοι για να μείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και γιατί όχι, να ανέβουν και κάποιο σκαλοπάτι.
   Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με Καταγή, Κοκκόλη, Βερύκιο, Πανταζή, Κατσαβριά, Παξινό(C), Περιστέρη, Μωραΐτη Ι, Σταμουλάκη Σ, Μωραΐτη Β. και Σταμουλάκη Γ.
   Το ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά προμήνυε του τι θα ακολουθήσει, καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν το ίδιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, διεκδικώντας τους 3 βαθμούς. Μοιρασμένο παιγνίδι στα πρώτα λεπτά, με γρήγορο ρυθμό και χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία από τις δυο πλευρές.
   Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, που χτύπησαν μπορούμε να πούμε καρδιές, ήταν από τους φιλοξενούμενους  στο 16', με τον Γαζή να βρίσκεται μέσα στην περιοχή της Πλαγιάς, να πασάρει διαγώνια μπροστά προς τον Καλογερή και τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο.
    Στη συνέχεια η Πλαγιά έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, άρχισε να έχει κατοχή και να πιέζει το Νυδρί δημιουργώντας δύσκολες καταστάσεις κοντά στην εστία του. Η πρωτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 21ο λεπτό από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Σταμουλάκη να κοντρολάρει τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ενστικτωδώς απομάκρυνε σε κόρνερ.
   Στη συνέχεια, εκτέλεση κόρνερ για την Πλαγιά, οι Νυδριώτες θα απομακρύνουν, ο Κατσαβριάς θα βρεθεί έξω από την περιοχή και θα πιάσει ένα μονοκόματο σουτ που θα καταλήξει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
   27ο λεπτό εκτέλεση φάουλ από τον Κατσαβριά, θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Μωραΐτη Β. αλλά εκείνος δεν θα πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και θα δει την μπάλα να καταλήγει άουτ.
   Στο 35ο λεπτό ο Μωραΐτης Ι. θα συνδυαστεί άψογα με τον Κοκόλη στη δεξιά πλευρά προς το άουτ, ο Κοκόλης θα βγάλει την παράλληλη σέντρα και στην πορεία της θα βρεθεί ο Περιστέρης. Ο μικρός θα κάνει το κοντρόλ μόνος του ένα μέτρο από το τέρμα και με προβολή θα ανοίξει το σκορ. 1-0 στο 35' σκόρ που θα παραμείνει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
   Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν έδειξε να πέφτει καθόλου. Το Νυδρί όμως έδειξε να ανεβαίνει και απείλησε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ για την ισοφάριση  στο 51' αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Άλλη μία κεφαλιά για το Νυδρί στο 56' η μπάλα δίπλα από το οριζόντιο του Καταγή, άουτ.
   Στο 63' όμως άψογος συνδυασμός των φιλοξενουμένων στη γραμμή της περιοχής, ο Καρτάνος με αριστερό θα στείλει τη μπάλα στη γωνία του Καταγή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ισοφάριση για τις Ελπίδες/Οδυσσέας Νυδριού και τη συνέχεια να υπόσχεται πολλές συγκινήσεις.
   Λίγα λεπτά μετά, στο 71' ο Παξινός (captain) θα αποχωρήσει, αφήνοντας τη θέση του στον δεύτερο (captain) Μπουρδάρα Ζ. Ο Μπουρδάρας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από αντεπίθεση του ΑΟ Πλαγιάς θα σεντράρει από τη δεξιά πλευρά, συστημένη μπαλιά προς τον Σταμουλάκη ο οποίος θα αποτελειώσει τη δουλειά και θα βάλει την ομάδα μας και πάλι μπροστά στο σκορ, 2-1.
   Το υπόλοιπο εικοσάλεπτο μοιάζει περισσότερο με ρώσσικη ρουλέτα, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη, τα νεύρα να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση στην πλευρά των φιλοξενουμένων και την ατμόσφαιρα να αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Η ανατίναξη δεν έγινε πάντως γιατί η διαιτησία του κ. Ζιώγα ανταπεξήλθε των περιστάσεων και τέλειωσε το ματς έστω και έπειτα από μια πεντάλεπτη διακοπή χωρίς πολλά παρατράγουδα.
   Στο 76ο λεπτό λοιπόν ο Περιστέρης θα κλέψει τη μπάλα από αμυντικό στην αριστερή πλευρά και η Πλαγιά θα βρεθεί με αριθμητικό πλεονέκτημα μπροστά από τα καρέ του Νυδριού, καθώς ο Σταμουλάκης ερχόταν μόνος απ' την αντίθετη πλευρά. Ο Περιστέρης όμως δεν θα κάνει σωστή επιλογή και θα αποφασίσει να πάει μόνος για το γκολ. Έτσι θα σουτάρει μπροστά από αμυντικό και τερματοφύλακα στην κλειστή γωνία αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να κερδίσει ένα κόρνερ.
   Στο 80' μεγάλη ευκαιρία για το Νυδρί, παράλληλη σέντρα στο δεύτερο ανυπεράσπιστο δοκάρι, κανείς δε θα προλάβει να τη σπρώξει στα δίχτυα.
   Δύο λεπτά μετά, στο 82' ο Μωραΐτης Β. θα σεντράρει προς τον Σταμουλάκη εκείνος θα δοκιμάσει κατευεθείαν το σουτ ακριβώς μπροστά στο τέρμα αλλά θα πιάσει αέρα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 3-1.
   Στο 83ο λεπτό, το ματς διεκόπη όταν ο επιθετικός του Νυδριού Ορφανός έπειτα από προφορικό διαπλεκτισμό με τον Πανταζή πλησίασε κοντά του και προσποιήθηκε ότι χτυπήθηκε, πέφτοντας κάτω, κρατώντας το πρόσωπό του και σφαδάζοντας. Ο επόπτης γραμμών που ήταν μπροστά και είδε τη φάση ξεδιάλυνε την κατάσταση, και ο διαιτητής, έπειτα και από το διαπλεκτισμό των παικτών του Νυδριού με την εξέδρα, Μοίρασε 3 κιτρινες κάρτες σε Πανταζή, Ορφανό και Κτενά.
   Στο 88' ο Κτενάς έπειτα από ύπουλη κλωτσιά στον Περιστέρη θα αντικρύσει και δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί.
   Τελευταία φάση του αγώνα στο 96' με τον Μπουρδάρα να δοκιμάζει τον σουτ από διαγώνια δεξιά αλλά η μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το "Γ" της εστίας του Νυδριού.
    Τέλος ενός πρώτου γύρου που είχε τα πάντα για τον ΑΟ Πλαγιάς και με τη συγκομιδή 30 βαθμών και την 5η θέση. Στην κορυφή το τοπίο έχει αρχίσει να δέιχνει μονομαχία Αχέρωντα Καναλακίου με Αμβρακικό Βόνιτσας και στην ουρά τις ομάδες του Άρη Πρέβεζας και Ερμή Καναλίου να έχουν πάρει εκτός μεγάλου απροόπτου, ήδη το εξιτήριο από την 'Α κατηγορία.




                   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ   3-1
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  0-3  αα                   
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ      0-0                    
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ    2-4   
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  5-0
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ    2-0   
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ   2-1  
Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ       3-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 15 αγώνες)

1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ   40
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ   38
3.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  34
4.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ   34
5.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ    30
6.ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   27 
7.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  25   
8.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 24 
9.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ    20
10.ΠΑΣ  ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ  18
11.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ     17
 12.Α.Ο. ΜΥΤΙΚΑ 15   
13.ΔΟΞΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ   14
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ  6 
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   0 
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ  αποχώρησε από το πρωτάθλημα