Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΑΟ Πλαγιάς δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε της πολύ καλής Ένωσης με 1-0.

   Πολύ ενδιαφέρον παιγνίδι στην Πλαγιά στα πλαίσια της 29ης Αγωνιστικής, μεταξύ ΑΟ Πλαγιάς και Ένωσης Πρέβεζας. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα μας που υπερτερούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιγνιδιού, απέναντι σε μία πολλή δυνατή, ακούραστη και άκρως επικίνδυνη ομάδα όπως η Ένωση. Αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό για το τρίποντο που μας κρατά σταθερά στην 3η θέση πάνω από Πανλευκάδιο αν και υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων, και την αυλαία να πέφτει την επόμενη αγωνιστική Κυριακή στο Νυδρί. Μια νίκη προσφορά του Ζώη Μπουρδάρα που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα μας. Προβάδισμα του ενός γκολ που έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς τα μεγάλα αστέρια δεν έλαμψαν. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Φραγκολιό, είδικά στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν στην κυριολεξία η κακός μπελάς για την άμυνα των Πρεβεζάνων.
   Ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε την ομάδα με τους:
    1)Καταγής 
    2)Κοκκόλης Γ.
    3)Βερύκιος
    4)Παξινός (C)
    5)Κατσαβριάς  
    6)Μπουρδάρας                -  Αλλαγή μέσω αποθέσωσης στο 80' πέρασε  ο Σταμουλάκης Γ.
    7)Περιστέρης
    8)Μωραΐτης Ι.
    9)Σταμουλάκης               -  Αλλαγή στο 87', πέρασε ο Παξινός Αγγ.
   10)Μωραΐτης Β.
   11)Φραγκολιός                - Αλλαγή στο 86', πέρασε ο Λιάλιος Ν.
  
   Αναλυτικότερα τώρα στα του παιγνιδιού, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η ομάδα μας θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή στο κερδίσει έναν τόσο καλό αντίπαλο. Η μπάλα παιζόταν συνέχεια στο χώρο του κέντρου, με σκληρές μονομαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς όμως ιδιαίτερη ποιότητα. Ενδεικτικά, χρειάστηκε να περάσουν έντεκα λεπτά για να πατήσει η ομάδα μας την αντίπαλη περιοχή, όταν ο Φραγκολιός έβγαλε τον Κοκκόλη μέσα στην περιοχή και διαγώνια δεξιά, εκείνος έφερε τη μπάλα μπροστά και επιχείρισε δυνατό σουτ αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε.
   Λίγο μετά, η Ένωση θα κερδίσει φάουλ σε καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή, θα γίνει η εκτέλεση, αλλά ο Καταγής θα πέσει στη γωνία και θα διώξει σε κόρνερ.
    Κάπου εκεί άρχισε η ομάδα μας να κερδίζει έδαφος, να έχει κατοχή και να απειλεί με αιχμή του δόρατος όπως είπαμε τον Φραγκολιό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που σημειώθηκε από τον παίκτη ήταν στο 28ο λεπτό όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή με τη μπάλα, δοκίμασε σουτ με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας με έξοχη επέμβαση αποσώβησε το γκολ. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Σταμουλάκη ο οποίος σούταρε αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν επάν στη γραμμή. 
   Πολύ καλή ευκαιρία και με τον Μωραΐτη Β. στο 32' που έπιασε σουτ μπανάνα έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει έπειτα από διπλή προσπάθεια.
    Η Ένωση αν και στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είδικά στον αναταλτικό τομέα και στην τελευταία γραμμή της άμυνας, δεν κατόρθωσε να απειλήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την εστία του Καταγή. Το ίδιο και στο δεύτερο μέρος, εκτός από μία περίπτωση που έδιωξε ο Βερύκιος πάνω στη γραμμή όπως θα δούμε παρακάτω.
   Στο Β' μέρος και στο 50ό λεπτό ο Σταμουλάκης θα προσπαθήσει να επαναλάβει το θαύμα της προηγούμενης αγωνιστικής με σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.  
  Στο 61ο λεπτό ο Μωραιτης Β. θα βρει τον Σταμουλάκη μέσα στην περιοχή, εκείνος θα προσπαθήσει να κοντρολάρει αλλά θα χάσει τη μπάλα, για να έρθει ο Μπουρδάρας από πίσω και με δυνατό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
    Οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλντι στο 64, όταν ο Βερύκιος έκοψε καθαρά τον αντίπαλο επιθετικό και κείνος βρέθηκε στο έδαφος. Στην αντεπίθεση ο Περιστερης θα βρει τον Σταμουλάκη, εκείνος θα κάνει το σουτ αλλά η μπάλα και πάλι άουτ.
     Στο 80ό λεπτό η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του αγώνα με τον Περιστέρη να βρίσκεται μόνος και ανενόχλητος προ της αντίπαλης εστίας και σε απόσταση 3 μέτρων, πλασάρει απελπιστικά άουτ...
      Η μεγαλύτερη φάση από πλευράς Ένωσης Πρέβεζας έγινε στο 85' όταν έπειτα από σέντρα των αντιπάλων, ο Καταγής θα κάνει την έξοδο αλλά θα πιάσει αέρα, στη συνέχεια η μπάλα θα βρεθεί ψηλά, ο Χριστοδούλου από πλευράς Ένωσης θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, αλλά ευτυχώς για την ομάδα μας ο Βερύκιος θα διώξει με το κεφάλι επάνω στη γραμμή.
    Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα. 


                          Αποτελέσματα

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ         2-0
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ-ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ                                       5-0        
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                3-0 α.α.                            
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ                            1-5            
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ      1-1        
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ                                          3-0 α.α.                      
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ-Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                              1-0                               
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ                        0-3 α.α.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 29 αγώνες)

1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ      78
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ    67
3.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ                         58
 4.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                  58     
5.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ                         56
6.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ     53
7.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ                    49
8.Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ                            47
9.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ                 47
10.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ                     44
11.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ                 39
12.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ                  28
13.Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ                            22
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ                15
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                    0
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ             0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου