Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Συντριβή του ΑΟ Πλαγιάς στη Βόνιτσα! Ήττα με 5-2!

Ο πρωταγωνιστής του ματς Χασακής Χρήστος
   Συντριπτική ήττα για την ομάδα μας στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Βόνιτσα, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Αμβρακικό. Πρωταγωνιστής του παιγνιδιού με 3 γκολ ο Χρήστος Χασακής για τον Αμβρακικό που πέτυχε ίσως ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει φέτος στο πρωτάθλημα, ξεγυμνώνοντας την άμυνα του ΑΟ Πλαγιάς έπειτα από ατομική προσπάθεια. 
    Ο ΑΟ Πλαγιάς είχε να δεχθεί 5 γκολ από τον Μάρτη του 2012, όταν είχε γνωρίσει στον Αστακό την ήττα με 5-1 για το πρωτάθλημα τότε της Α' κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας. Αν και προσπάθησε σε ένα σημείο του αγώνα κάπως να μπαλώσει τα πράγματα με 2 γκολ του Μωραΐτη Β. ο Αμβρακικός έβαλε τελεία στο ματς με το 5ο γκολ, χάνοντας στη συνέχεια κι άλλες κλασσικές ευκαιρίες για διεύρυνση του τελικού σκορ.
   Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το ματς ξεκινώντας από την εντεκάδα που παρέταξε ο προπονητής μας Νίκος Κωσταράκης. Οι έντεκα που ξεκίνησαν είναι:
   Καταγής, Κοκκόλης Γ, Βερύκιος, Κοκκόλης Θ, Κατσαβριάς, Μπουρδάρας, Περιστέρης, Μωραΐτης Ι, Σταμουλάκης, Μωραΐτης Β, και Φραγκολιός.
   Η ομάδα του Αμβρακικού πόνταρε στη δύναμη για να πάρει τον έλεγχο στην αρχή του ματς, πηγαίνοντας δυνατά στη μπάλα και ορισμένες φορές υπερβολικά δυνατά, στο όριο του αντιαθλητικού με πρωταγωνιστή τον Σπυράκο σε αρκετές φάσεις. Αν οι παίκτες μας είχαν απαντήσει σε αυτό το καλωσόρισμα, όπως θα έπρεπε να κάνουν για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τα πράγματα θα είχαν πάρει ίσως διαφορετική τροπή, αποφεύγοντας τη συντριβή και το τελικό παθητικό των 5 γκολ. Υποθετικά μιλώντας πάντα, γιατί κρίνοντας από τη συνέχεια του αγώνα, όταν πια τα πράγματα είχαν ηρεμήσει κάπως μαζί με τα μαρκαρίσματα και πάλι οι παίκτες μας έδειχναν αδύναμοι για οτιδήποτε. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τον ΑΟ Πλαγιάς ο Περιστέρης, που όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά έπειτα από το τραγικό λάθος του στη φάση του 1ου γκολ, δεν είχε το σθένος να προσπαθήσει για να διορθώσει το λάθος και έτσι αντικαταστάθηκε στο 70'.
   Όπως είπαμε ο Αμβρακικός πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού από το δεκάλεπτο και στο 15' απείλησε με τον Σπυράκο, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Καταγή. Ο Καταγής πρόλαβε να κάνει την έξοδο και να κλείσει την εστία, με τον Σπυράκο απέναντί του να μη βρίσκει το χώρο που θα ήθελε που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Καταγή για να εκβιάσει το πέναλντι. Ο διαιτητής που ήταν κοντά έδωσε σωστά επιθετικό φάουλ για να συνεχιστεί ο αγώνας.
   Στο 19' ήρθε η φάση του 1ου γκολ, με τον Περιστέρη να φλυαρεί έξω από την μεγάλη περιοχή του ΑΟ Πλαγιάς, να χάνει τη μπάλα από τον Παλιογιάννη ο οποίος από πλεονεκτική θέση έγραψε το 1-0.
   Στο 36ο λεπτό ο παίκτης του Αμβρακικού Σπυράκος συνέχισε το παιγνίδι του, κάνοντας ένα δολοφονικό τάκλιν από πίσω στον Μωραΐτη Β. με αποτέλεσμα να πάρει την κίτρινη, μόνο.
   Δύο λεπτά μετά και πάλι ο Μωραΐτης Β. θα βρεθεί έπειτα από όμορφο συνδυασμό στην περιοχή του Αμβρακικού αλλά δεν θα μπορέσει να κάνει το σουτ που θα ήθελε καθώς οι αμυντικοί πρόλαβαν και κόντραραν τη μπάλα.
    Στο 40ό λεπτό ήρθε και η φάση του αγώνα με τον Χασακή να επελαύνει από δεξιά, να αφήνει πίσω του τον Βερύκιο, στη συνέχεια τον Κοκκόλη Θ, για να συνεχίσει κατά μέτωπο μέσα στην περιοχή. Τελευταία στιγμή ο Κατσαβριάς θα βρεθεί μπροστά του για να τον ανακόψει, αλλά ο Χασακής με μαγική ενέργεια θα τσιμπήσει τη μπάλα και θα φύγει από την αντίθετη πλευρά, για να τη βρει λίγο πριν τον Κοκκόλη Γ. και τον Καταγή και να στη στείλει στα δίχτυα για το 2-0. Αντικειμενικά πολύ όμορφο γκολ, πολύ καλή προσπάθεια και τέλεια εκτέλεση, άφησε άφωνους τους πάντες στο γήπεδο και έβαλε φωτιά στην εξέδρα των γηπεδούχων.
   Στο 43' και πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αμβρακικού, ο Χασακής και πάλι θα σκοράρει, με κεφαλιά αυτή τη φορά, καθώς πήδηξε πρώτος και εντελώς μόνος στη μπάλα μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Καταγή. 3-0 και λήξη του ημιχρόνου χωρίς άλλη φάση.
   Στο Β' ημίχρονο ο ΑΟ Πλαγιάς ξεκίνησε με απειλώντας μόλις στο 46' με Μωραΐτη Β. να κερδίζει τη μπάλα έπειτα από λάθος των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή, και από θέση τετ α τετ να στέλνει τη μπάλα απ' ευθείας άουτ.
   Ο ΠΑΣ απάντησε με ουσία λίγα λεπτά μετά, στο 51', όταν και πάλι ο Χασακής θα βρεθεί μέσα στην περιοχή, θα κλειστεί σε πρώτη φάση από τον Κατσαβριά, θα πάει προς τη γωνία της μικρής περιοχής και από 'κει θα δοκιμάσει ένα φιλόδοξο σουτ το οποίο θα πιάσει απροετοίμαστο τον Καταγή που θα δει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του για 4η φορα.
    Στο 63ο λεπτό ο Σταμουλάκης που έτρεξε και πίεσε πάρα πολύ σε αυτό τον αγώνα αν και δεν απείλησε ιδιαίτερα ο ίδιος, έβγαλε τη διαγωνια μπαλιά για τον Μωραΐτη στην πλάτη της άμυνας, ο Μωραΐτης Β πρόλαβε τον τερματοφύλακα κάνοντας το γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ.
    Στο 71ο λεπτό οι αμυντικοί του Αμβρακικού έκαναν χέρι μέσα στην περιοχή και ενώ ο ΑΟ Πλαγιάς είχε αρχισει να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο, να έχει κατοχή, έστω και καθυστερημένα και να προσπαθεί για κάποιο γκολ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μωραΐτης Β. εύστοχα, για το 4-1.
    Στη συνέχεια, στην επόμενη επίσκεψη του ΑΟ Πλαγιάς στα καρέ της Βόνιτσας ο Φραγκολιός θα βρεθεί στη μικρή περιοχή παράλληλα προς το τέρμα, δεν θα μπορέσει να κάνει το κοντρόλ που θέλει ανοίγοντας λίγο πιο πολύ τη μπάλα και χάνοντας τον έλεγχο, πράγμα που θα εκμεταλλευτεί ο Μωραΐτης Β. ερχόμενος από πίσω και θα κάνει με σουτ το 4-2, στο 75'.
   Ο Αμβρακικός όμως απάντησε σε αυτό το ξέσπασμα της ομάδα μας και πάλι με γκολ, όταν έπειτα από λάθος του Βερύκιου στα αριστερά η μπάλα βρέθηκε ανάμεσα από την περιοχή του Καταγή και το κέντρο και μοναδικό διεκδικητή τον Χαΐδάκη που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο. Ο Καταγής βγήκε από την εστία του αλλά ο Χαΐδάκης με έξοχο πλασέ θα κάνει το τελικό 5-2.
    Στο 85' μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Χαΐδάκη για το 6ο γκολ του Αμβρακικού σε κενή εστία, αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά άουτ. 
    Τελικό 5-2 και πίκρα στις τάξεις της ομάδας. Επόμενη αγωνιστική ρεπό για την ομάδας και 3 βαθμούς από το άνευ αγώνος με τον Οδυσσέα Νυδριού που θα μας κρατήσει για άλλη μία αγωνιστική στην 5η θέση.









    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
 
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ         0-0
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ 0-3 α.α.
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ                              2-0
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ-Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ                            3-2  
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-Α Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ                5-2      
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ-ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                             3-0
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ                   2-1          
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ            0-3  α.α.



 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 Αγώνες)  
1.ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ     68
2.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  61
3.ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                   52
4.ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ   51  
5.Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ                        46  
6.ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ                    46  
7.Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ                     43 
8.ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ           39   
9..ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ            37  
10.ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ              37  
11.ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ           36    
12.ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ              21 
13ΜΥΤΙΚΑΣ.                             19  
14.ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ           12  
15.ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                0  
16.ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ          0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου